19 marca 2024

Dieta odchudzająca najważniejsze zasady

1 min read

W diecie na redukcję tłuszczu najważniejsze jest poznanie swojego zapotrzebowania na kalorie. Wbrew pozorom tego rodzaju dieta nie polega na głodowaniu i odejmowaniu sobie od ust wszelkich produktów, zostając przy sałacie. Dieta na redukcję nie jest tożsama z dieta na odchudzanie. Dietę na redukcje zazwyczaj jest stosowana przez osoby, które zdają sobie sprawę z wymagań takiego rodzaju planu żywnościowego. Najogólniej rzecz ujmując dieta na redukcję opiera się na zredukowaniu tkanki tłuszczowej przez manipulowanie własnym metabolizmem. Oznacza to pozbycie się z planu żywieniowego zbędnych kalorii, ale dostarczanie organizmowi niezbędnych środków odżywczych. W diecie na redukcję ważne jest, aby dostarczane produkty pochodziły z jak najlepszych źródeł. Węglowodany powinny pochodzić z artykułów o niskim indeksie glikemicznym, takie jak pełnoziarniste makarony i pieczywo, ryż szczególnie brązowy. Białko spożywane w czasie diety na redukcję powinny pochodzić z chudego mięsa oraz ryb i produktów mlecznych.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.